smulansvarld

Alla inlägg under mars 2012

Av smulansvarld - 20 mars 2012 12:47

Idag blev det uppletande för nästan hela slanten...ja inte för mig jag var bara hjälpreda, men för syster.

Jag fick springa mkt för det var himla mkt upp och ner terräng,pust. Sen hade jag svårt att bestämma vad syster skulle få leta upp...ja matte hade ju klart redan bestämt, men dom valen tyckte inte jag om...

Jag såg ju den bruna råttan och honom ville jag ha själv!


  


   


Efter så mkt spring var det knappt jag kunde hålla ögonen öppna....


   



Hej hopp! 



Av smulansvarld - 19 mars 2012 12:44

Vilken skillnad på väder det kan vara. Igår var dimman så tjock så man knappt såg tassen framför sig och idag är det strålande sol och blå himmel...men blåser halv storm känns det som!


Igår fick jag inte vara med när de stora skulle ha en spårdag ute i skogarna,fast inte gjorde det mig nåt i det vädret...

Idag tog matte ,syster och jag oss en tur ut i skogen. Vilken fart man kunde få upp i den blåsten när man sprang på öppna platser!  


Efter rundan blev det träning för syster och jag såg till att störa och försöka sno en och annan godis med. Jag var minsann snabb fram till konen, hann före syster...fast jag väntade iofs inte på att matte skulle säga de magiska orden  .


Men nu ska jag inta soffan och boa in mig i mysigaste pläden...


  


  




Hej hopp!



Av smulansvarld - 18 mars 2012 09:19

Gissa vilken rolig avslutning på lördagen jag hade! Matte tog ut mig på ännu en "ensam"-promenad framåt kvällen och då sprang vi på en liten söt chihuahau/dvärgpinscher korsning som matte frågade om det var ok vi slog följe med en bit.

Åh så kul jag hade, tror t.om jag hade roligast av oss två..för till slut fick jag inte igång den att busa mer? Fastän jag skällde som attan och hoppade  och skuttade som en tok...


Matte trodde nog den lilla blev trött på mitt gläfs  ...

Nu hoppas jag vi hittar fler småttingar för dom var ju hur kul som helst!


Mindre kul var det att se allt syster fick när det handlades på Grizzly....


  


Ny matskål, för härmigt tycker jag...

Nytt halsband, löjligt enligt mig...

Massor med jätte ben, förbaskat orättvist...


Ja ja, jag fick med, men lite ynka kycklingfilé ben?! 


Hej hopp!

Av smulansvarld - 17 mars 2012 11:50

Matte upptäckte en sak idag..för en stund sen gick hon och jag ut på en promenad här hemma själva,utan syster.

Inte för att jag var så road för duggregnet hade ökat på och varför ska man tvunget ut då?


Iallafall upptäckten matte gjorde var att när där kom en kille joggandes med sin flatte mot oss blev jag himla rädd och ville springa därifrån. Inte bra alls, för tydligen har min skräckupplevelse i höstas satt sina spår såg matte nu. HÄR kan ni läsa om det hemska äventyret!

Matte sa vi måste träna på hundmöten i olika former och utan att alltid syster är med, för då är jag minsann kaxig säger hon?


Så nu blir det terapi för liten Smula, matte får leta småväxta kompisar till mig med så jag kan umgås på lite mer lika villkor  ...blir ju inte gärna så med bara stora kompisar  .


Hej hopp!





Av smulansvarld - 17 mars 2012 08:56

Grått idag med lite stänk av duggregn och det tyckte väl inte matte var exakt vad hon ville ha...inte heller ville hon ha en liten smula som hoppade upp och ner i sängen hela natten  ...


Men jag kunde faktiskt inte bestämma mig vart jag ville sova,mattes säng, hos syster lr i min lilla borg, buren? Så då var jag lite på varje plats, passade mig hur bra som helst  .


Nu ska här klippas klor ( öronen fick jag putsade igårkväll och bad blev det ju häromdan)sen börjar dagens äventyr....vad nu det kan bli?



Hej hopp!

Av smulansvarld - 16 mars 2012 21:01

Oj vilken dag, så mkt som skulle hinnas med...tja för mattes del mest kanske. För mig lämnade de minsann själv på em!


Det började med en lång härlig skogspromenad som dock var lite kylig för solen infann sig aldrig..däremot dök den upp när vi varit hemma en stund.

Men då skulle ju klart matte städa och annat .

Och idag hade jag inte minsta lust att räcka en hjälpande tass utan jag låg gott i soffan och övervakade det hela.


Sen tog matte med mig ut på en liten rastning (och hallåå, den var ynka liten!) och nu när solen sken slapp jag jacka,tjoho! Så vem hade lust att gå in igen...inte jag. Men matte hade,suck.

För då skulle hon ta med sig syster och träna lydnad på klubben med en massa andra stora duktiga hundar och då fick inte jag vara med. Super taskigt!


Matte säger att hon måste träna rejält med störning i alla de former av andra med och inte bara av mig??? Fattar inte...vad kan vara bättre än en liten chihuahua störning  !!


Så där fick jag vara hemma själv.


  


Åhh,vad jag tyckte synd om mig själv då....




Hej hopp!

Av smulansvarld - 15 mars 2012 10:54

Ingen sol idag vad det verkar, men det gör inget....vi har gått en lååång runda i skogen och syster har fått sin träningsdos. OCH så får jag sitta här idag och berätta igen .


Jag såg en söt liten pudel i skogen, den var alldeles kritvit...fast undrar allt om den var det när dom kom hem?!  Och syster fick rejält med störning på lydnadspasset för ett glatt gäng pensionärer hade samlats på gräsplanen för ett litet gympapass innan de begav sig ut på stavgång. Så matte var nöjd för sån ypperlig störning...men inte jag, för vem fick sitta i bilen?


Jag hade ju inget emot att vara störning för syster lr pensionärerna , men det var väl det sista matte var rädd för.... .


Igår hittade jag förresten min egna "tricks" sten, och mkt finare än systers..den var klädd i mossa!

Såg allt avundsjukan i systers ögon  .



  


  


  



Hej hopp!



Av smulansvarld - 14 mars 2012 13:07

Varför ska tvåbeningar alltid ha så bråttom?! Nu hinner jag inte få min tid här bara för matte måste skynda !!!



Nu tvärvägrar jag resten av dagen bara för det, nu kan hon stå där och tro jag ska göra som hon vill!


 



Hej hopp! 

Ovido - Quiz & Flashcards